• +381 64 574 0856
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Februar 2014 godine

Pismo koje je poslato pre 20-tak dana na svih sedam kontinenata (i na Antarktik). Zastavice i talismani Anđela čuvara su počeli polako da pristižu. Kako pošiljke budu dolazile tako će fotografije biti objavljivane u ovom albumu do konačne akcije postavljanja kućica za ptice na obalama Rzava.


„Pozdrav ljudima dobre volje!
Nameran sam da i ove godine (februar) organizujem akciju postavljanja kućica za ptice na obalama najčistije reke u Srbiji - Rzavu. I ovaj put kućice prave roditelji dece iz moje grupe, deca oslikavaju - njihova olovka uvek piše srcem ! U celu akciju se uključuje i „Ekološko udruženje Rzav - God Save Rzav“, ''U.G. Čuvari prirode“, Dečji vrtić..Kako je prošao prošlogodišnji eko događaj možete ovde videti 

https://www.facebook.com/zoranodrampe/media_set?set=a.4227787219793.2176245.1438698344&type=3
Ovaj put želim da svemu tome dam internacionalni karakter i jednu dublju dimenziju. Svaka kućica će imati svog „Anđela čuvara'' u obliku jednog mog internet prijatelja, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, sa svih sedam kontinenata. To će ujedno biti i svojevrsna počast za njihovo ekološko zalaganje, bilo svojim radom, stilom života, razmišljanjem ... dobrotom. Naravno, i mnogi drugi su je zaslužili, ali ovogodišnji izbor je pao na vas i nemojte se ljutiti, ni vi, ni oni.
Vaša „obaveza“: Svaki domaćin kućice će poslati nešto svoje lično, bilo šta, to je vaš izbor, što ćemo zakačiti-zalepiti za kućicu i time ćete preneti vašu pozitivnu energiju na nju i zajedno sa dečjom učiniti kućicu još privlačnijom budućim stanarima. Pošaljite nam i dve male zastave, koje ćemo okačiti na drvo ispod kućice: grb vašeg grada i države gde trenutno živite. Ako ih nemate, skinite sa neta i dvostrano odštampajte i plastificirajte. Ako vas sve to mrzi (oko zastavica) dostavite nam ime grada i države i mi ćemo to uraditi umesto vas.
Ako želite da učestvujete u ovoj plemenitoj akciji odgovorite mi pozitivno u roku od sedam dana. U protivnom, smatraću da ste odustali i neću vam zameriti. Zastavice i vaš „talisman“ pošaljite do kraja tekućeg meseca na sledeću adresu: Predskolska ustanova Arilje (za Zorana Rakovića) Milosa Glisica 34. 31 230 Arilje, Serbia
Akcija će biti u sklopu sveopšte kampanje (koja traje već pet godina) spasavanja jedine preostale, celim tokom nezagađene reke u Srbiji, Rzava, kojoj je od strane države predviđena zlehuda sudbina da nestane sa lica Zemlje.
Od ove godine sam rešio da svaku moju kampanju (kako i u okviru Ekološkog udruženja) posvetim jednom ekološkom borcu koji je oplemenio moju dušu, jer ljude treba nagrađivati za života. Ova će biti posvećene Andreju Kunkinu – Rubljovu, koji je inicirao plamen otpora protiv seče sad već opštepoznatog hrasta u selu Savincu. To nije bilo presudno, već njegovi ljudski kvaliteti koje se retko sreću, i njegov stil (i moj omiljeni) delovanja na polju ekologije, gde su mu osnovni alati dobrota i ljubav.
Hvala unapred u ime rzavskih ptica, a ja vas sve ljubim i volim, Zoran Raković“

 

 

 

 

 

 

 

 


0
0
0
s2sdefault
© 2019 Ekološko Udruženje RZAV - God Save Rzav. Sva prava zadržana. Uredjuje NETWARE
Portal je deo Projekta koji se realizuje u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom, u okviru Programa ''Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji'', uz podršku Švedske.Za sadržaj Portala odgovoran je isključivo urednik i iskazani stavovi nisu nužno stavovi Beogradske otvorene škole, niti Kraljevine Švedske.
footer

footer